סימנים » צילום סטילס » צילום ארכיטקטורה ועיצוב פנים
צילום ארכיטקטורה ועיצוב פנים
אור צבע קומפוזיציה
צילום אדריכלות- חומר, צורה, צבע ואור
צילום ארכיטקטורה ועיצוב פנים- על צורה, צבע, טקסטורה ומה שבינהם.
צילום אדריכלות זו אומנות שנולדת מתוך אומנות.
צלם אדריכלות טוב צריך להתבונן, לראות את האור, להבין את הצורה, לזהות את הקומפוזיציה. צילום אדריכלות מצריך אורך רוח וזמן, הכרת מקור האור, ידע טכני ויכולת לנצל את הציוד באופן מיטבי.
למה כדאי לעבוד איתנו.
צילום ארכיטקטורה זאת אהבה גדולה שלנו. מה שמבדיל אותנו כחברת צילום הוא תשומת הלב שלנו לפרטים הקטנים, אנו מבינים לחלוטין כיצד כל רהיט וכל חלל מתכתב עם מי שאתם. החפצים שלכם מדברים בשמכם.
נעבור ביחד על מטרות הצילום, ואיך להעביר את המסר בצורה ויזואלית.
יש כל כך הרבה לצילומי עיצוב פנים מאשר סתם להופיע עם מצלמה, אבל אתה יכול להשאיר לנו את כל זה. נוכל לדבר על עריכה ועל איך נוכל לשלב את זה בסרטון תדמית לעסק שלכם.
בנוגע למחיר
בואו נדבר על התקציב ואיך הוא יכול לשרת אותנו בצורה הטובה ביותר. אנחנו מבטיחים להציע הצעת מחיר שקופה ונוחה ללא עלויות נסתרות!
צלם אדריכלות ועיצוב פנים
צילום ארכיטקטורה זה מקצוע
בסימנים הפקות אנחנו עובדים עם צלמי ארכיטקטורה מקצועיים בדגש על בוגרי בתי ספר גבוהים לצילום. אנו עובדים עם ציוד מעולה, עם ניסיון רב ובעיקר חשוב לנו לעבוד עם אנשים טובים. נשמח לעבוד גם אתכם.
על חשיבות של גלריית תמונות למעצבי פנים
גלריה של תמונות טובות של העבודות שלנו הנה הכרחית לשיווק אפקטיבי. במיוחד במקצועות כמו שלנו עם דגש על הויזואלי והאסתטי. גלריה טובה תהיה מגוונת מצד אחד אבל גם ממוקדת ותשאיר בצופה תחושת של התרשמות משמעותית ורצון לראות עוד ולדעת יותר.
בחירת צלם אדריכלות ועיצוב פנים
טיפים לבחירת צלם טוב: ראיה אסתטית, יכולת טכנית גבוהה, הבנה של אור, ראית הקומפוזיציה. אבל הטיפ החשוב מכולם: חיבור אנושי. צלם שיבין את מה שעומד מאחורי כל אלו, האלמנט האנושי.
8 טיפים לשליטה באומנות צילום אדריכלות
אדריכלות היא אמנות, צילום זה אמנות, צילום אדריכלות זה אומנות שפוגשת אומנות. המפגש ביניהם מרתק ומאתגר, דורש הכנה מוקדמת, ידע טכני, חוש אסתטי ומודעות לאור, צורה וצבע.
אז מהו צילום אדריכלות טוב? צילום שמתאר נאמנה את הבניין, את החומר, את האור והזוויות, את הקומפוזיציה, החללים, עיצוב הפנים, את הצבע. צילום סופר איכותי שאפשר להגדיל עם המון פרטים ודקויות, הכי חד שאפשר עם האופטיקה הטובה ביותר…
אז מהו צילום אדריכלות טוב?
צילום ארכיטקטורה טוב הוא צילום שמתאר נאמנה את הבניין, את החומר, את האור והזוויות, את הקומפוזיציה, החללים, עיצוב הפנים, את הצבע. צילום סופר איכותי שאפשר להגדיל עם המון פרטים ודקויות, הכי חד שאפשר עם האופטיקה הטובה ביותר…
עד כאן תשובה נכונה, אבל יש לי עוד אופציה להציע;
צילום אדריכלות טוב הוא צילום שתופס את המהות של הבניין. צילום שצולם ברגע הנכון, בזוית הנכונה, עם האור הנכון והצליח לתפוס את האלמנט הנסתר, זה שמחבר לנו את הכל ביחד, נוגע בנו וגורם לנו להרגיש שהכל נכון ועומד במקומו. אומנות פוגשת אומנות.
צילום ארכיטקטורה כזה יכול להתבצע עם הציוד הטוב ביותר, על ידי הצלם המוכשר ביותר אבל יכול באותה המידה להתבצע עם מצלמה של טלפון נייד באופן אקראי על ידי צלם חובב.
להלן מספר טיפים מועילים לצילום ארכיטקטורה שיוכלו לקחת את התמונות שלנו למקום אחר טוב יותר ואלי יעזרו לנו לתפוס את המהות.
אור - תכנון מראש לקבלת האור הטבעי הטוב ביותר
זמן - השעה ביום שעושה את ההבדל
לרוב צילום ארכיטקטורה מתבצע בחוץ. כשאנחנו מצלמים בניין מבחוץ יש לקחת בחשבון את התאורה הטבעית העומדת לרשותנו כלומר השמש :-), להבין את הכיוון שלה ואיך היא מאירה על הבניין, האם זה יום מעונן עם תאורה רכה או יום בהיר וקונטרסטי. באיזו שעה יהיה הכי טוב לצלם ומאיזה כיוון.
לדוגמא
אם אנחנו מצלמים בניין נאמר מכיוון מערב, התוצאות יהיו שונות לחלוטין בין צילום בשעות הבוקר, הצהרים או הערב. לעתים נבחר בכלל לצלם בחושך כדי להדגיש את העוצמה של בניין מואר יפה, בין אם תעשייתי, מסחרי או אפילו בניין מגורים. בכל שעה נוכל לקבל תוצאה שונה וחשוב שנדע מראש מה אנחנו רוצים להדגיש בצילום ונתאים את עצמנו לשעה הנכונה ביום לשם כך.
אם יש לכם מספיק זמן שווה להגיע ללוקיישן יותר מפעם אחת בשעות שונות ואפילו בעונות שונות כדי להפיק את מירב האפשרויות בצילום המבנה.
זווית - מה שראותם מכאן לא רואים משם
האינסטינקט הראשוני שלנו הוא לצלם מגובה העיניים, כשמדברים על צילום ארכיטקטורה לעתים זה נכון אבל זה יכול להיות גם בנאלי להחריד וחשוב וצריך לגוון ולחפש זויות נוספות לצילום.
אל תתביישו להתכופף ולחפש זוית טובה נוספת מלמטה ואז להתרומם ולמצוא זוית מעניינת מלמעלה. ואז לזוז קצת ולשנות פרספקטיבה, קצת להתקרב, קצת להתרחק. צילום מהגובה יכול למזער עיוותים, צילום מלמטה יכול להעצים מבנה ולהפוך אותו לדומיננטי יותר.
ואם כבר זויות אז לא רק של הצילום אלא גם של הבניין. חקרו את כל הזוויות, התבוננו סביב כל צד, חפשו קירות, בליטות, שקעים, מדרגות, צינורות ואלמנטים מיוחדים. נסו להפיק סדרת תמונות רב מימדית שתציג את המבנה במגוון זוויות ובאור שונה. נסו לתפוס את האלמנטים שמגלמים את מהות האדריכלות של המבנה ולא רק את הנתונים הטכנים שלו.
פרטים - קו, צורה, חומר וטקסטורה
ארכיטקטים נותנים חשיבות עצומה לקווים ולצורות במבנה וכך גם צלמי ארכיטקטורה טובים. הקפידו על הקווים האופקיים, האנכיים או האלכסוניים כדי להשפיע על כיוון התנועה של התמונה שלכם ולהוביל את העין ואת תשומת הלב לנושא התמונה. לקווים יש גם אסוציאציות רגשיות; אלכסון יוצר תחושה של תנועה, קו אופקי תחושת רוגע וקו אנכי תחושת כוח וצמיחה. קווים מעוקלים יוצרים תחושה טבעית של זרימה והרמוניה מכיוון שהם קיימים יותר בטבע ופחות במבנים מעשה ידי אדם.
לחומר ולטקסטורה ישנה גם חשיבות עצומה באופיו של בניין. בניין זכוכית יהיה שונה לגמרי באופיו מבניין לבנים, קיר בטון חשוף יהיה שונה לחלוטין באופיו מקיר מטוייח וצבוע. קחו בחשבון את החומרים והטקסטורות של המבנה, תהיו מודעים אליהם והשתמשו בהם כאלמנט בתוך הצילום שלכם.
קיטוב - פילטר מקטב - פולרייזר
אם עד עכשיו הטיפים היו רלוונטים לכל אחד שרוצה לצלם צילום אדריכלי, הטיפ הזה פונה בעיקר לצלמי ארכיטקטורה מקצועיים או למי שרוצה להיות כזה. פילטר מקטב יכול להשפיע מאוד על התוצאה הסופית של התמונה.
פולרייזר עוזר לנו בשליטה על אור חוזר, כלומר האור שמוקרן מהאובייקט כלפי המצלמה. פילטר מקטב יצמצם מבהקים והשתקפויות בבניין והוא רלוונטי מאוד כשאנחנו מצלמים מבני זכוכית בעיקר באור יום. הפילטר גם הקיטוב יגרום לשמיים להראות כחולים יותר. בסוגים מסויימים של פילטרים אנחנו יכולים לשלוט על עוצמת הקיטוב. הפילטר רלוונטי בעיקר לצילומי חוץ באור יום.
יציבות - אל תתביישו להשתמש בחצובה
צילום אדריכלות ועיצוב פנים
בצילום ארכיטקטורה ישנן שתי קטגוריות עקריות; 1. צילום חוץ בניין 2. צילום פנים. צילומי חוץ יתמקדו בעיקר במבנה עצמו, צורות וזויות וכן בסביבה בה הבניין נמצא. בצילום חללי פנים אנו נתמקד במבנה הפנימי, בחומר וגם בעיצוב. אלו שתי עבודות מסוג שונה ואנחנו נערכים אליהן אחרת. צילום חוץ מתבסס לרוב על תאורה טבעית ולכן נתכנן לו”ז בהתאם. בצילום פנים כפי שכבר ציינו קודם אנו נעזרים בתאורה מלאכותית ולכן כל ההתנהלות עם הציוד היא שונה.
האתגר בצילומי פנים הוא טכני יותר, נדרשת שליטה במקורות אור מלאכותיים תוך לקיחת חשבון של האור הטבעי הקיים במבנה, אבל זהו אתגר צילומי יצירתי ומהנה.
HDR
בצילומי ארכיטקטורה פנים בנוסף לשימוש בתאורה מומלץ לשקול שימוש בטכניקת HDR לטובת איזון מבהקים וצלליות, פנים וחוץ. HDR הנה טכניקת צילום שבה המצלמה יודעת לקחת מספר חשיפות בעת ובעונה אחת וליצור תמונה אחת שהיא למעשה שילוב של מספר תמונות שכל אחת מהן נחשפה בהתאמה לאיזור ספציפי בתמונה. כלומר אם צילמנו לדוגמא חדר עם חלון המצלמה תדע לקחת חשיפה אחת לפי המבהקים בחלון ואחת לפי הפרטים בתוך החדר ותשלב בין התמונות כך שכל האיזורים יהיו חשופים נכון. הטכניקה הזאת יעילה לעתים ויכולה לבוא במקום שימוש בפלש אך יש לה גם חסרונות כגון קבלת דימוי עם צבעים לא ריאליסטים וגם תמונה עם הבהקות רבות בגבולות שבין המבהקים לצלליות.
טיפ אחרון - פרספקטיבה
השתדלו עד כמה שאפשר להמנע מעיוותי פרספקטיבה, הקפידו להשתמש בעדשה הנכונה, ישנן עדשות מתקנות שהן יעודיות לצילומי ארכיטקטורה ושווה להתנסות בהן. אבל גם אם אין לכם עדשות כאלו תוכנה כמו פוטושופ- לייטרום יכולה לעשות עבודת תיקון פרספקטיבה מעולה, שווה לבדוק את הפונקציות האלה.
לסיכום
צלמים בעלי נסיון רב בצילום כנסים. אנו מספקים שירותי צילום לכנסים ואירועי חברות בסדרי גודל שונים. בין לקוחותינו: TEDx, HPindigo, הטכניון, האוניברסיטה העברית ועוד.
צילום תדמית לחברות מסחריות. צילום פורטרטים לאתרים וברושורים, צילום סביבות עבודה ואוירה. בין לקוחותינו: AWS, Open Valley
בתחילה של כל הדברים וגם בסופם אנחנו כאן כי צילום זו אהבה. אנחנו פשוט אוהבים לצלם ובגלריה הזאת תוכלו לשוטט בין תמונות שאף אחד לא שילם לנו לעשות.